Beats By Girlz tilbyder undervisning i elektronisk musikproduktion for piger, kvinder, trans- og ikke-binære personer.
Hvorfor fokus på piger og kønsminoriteter?
Musik er selvfølgelig for alle. Men musikuddannelser og -branche er domineret af drenge og mænd. Vi vil gerne arbejde for mere diversitet i dette billede. Gennem et Beats By Girlz-forløb bliver deltagerne bedre rustet til at gå ud og spille og lave musik med alle køn. Samtidig får de nogle rollemodeller at spejle sig i, samt nogle vigtige fællesskaber med hinanden.
Beats By Girlz USA
Der er meget få kvinder og kønsminoriteter i musikbranchen. Det ville professor Erin Barra-Jean fra Berklee College of Music gøre noget ved. Hun startede Beats By Girlz i New York i 2011 for at giver piger, kvinder, transpersoner og ikke-binære, adgang til gear, vejledning, kvindelige rollemodeller og undervisning. Konceptet blev hurtigt populært og spredte sig til flere amerikanske byer. Beats By Girlz-konceptet handler både om at styrke unge og voksne så de får mod på at bruge musikteknologi. Det er et fællesskab der spreder viden, samhørighed og glæde.
Beats By Girlz Denmark
I 2018 sad tre kvinder i København med samme mission. De hørte om Beats by Girlz fra Rasmus Kjærbo fra den elektroniske musikskole Rumkraft, og sammen fik de arrangeret de første workshops med støtte fra Hip Hop Hub, Rapolitics og Nordea Fonden. Og så var den første europæiske afdeling født! Der nu også afdelinger i Berlin, Madrid, Lissabon og Sydafrika med flere på vej. Beats by Girlz bruger hovedsageligt musikprogrammet Ableton Live, men her i DK har vi udvidet med andre programmer på computer, iPads, lodning, DJ’ing m. m.
Beats By Girlz Denmark består af stifterne Katrine Villadsen, Lola Ajima og Stefani Wisting. Siden er Annelise Witek kommet til, så de fire nu er gruppens kerne.
Hvad betyder ikke-binær, transperson og cis?
Du er måske stødt på disse betegnelser før, men er lidt usikker på hvad de betyder.
Hos Beats By Girlz er alle disse kønsidentiteter/kønsminoriteter velkomne.
Vi har navne og pronominrunder på alle vores kurser (Det vil sige, at man fortæller om man foretrækker hun, hen, den, de eller han etc. som omtale)