Beats By Girlz tilbyder undervisning i elektronisk musikproduktion for piger, kvinder, trans- og ikke-binære personer


Hvorfor fokus på køn?

Musik er selvfølgelig for alle. Men musikuddannelser og -branche er domineret af drenge og mænd. Vi vil gerne arbejde for mere diversitet i dette billede. Gennem et Beats By Girlz-forløb bliver deltagerne bedre rustet til at gå ud og spille og lave musik med alle køn. Samtidig får de nogle rollemodeller at spejle sig i, samt nogle vigtige fællesskaber med hinanden.

Beats By Girlz USA
Der er meget få kvinder og kønsminoriteter i musikbranchen. Det ville professor Erin Barra-Jean fra Berklee College of Music gøre noget ved. Hun startede Beats By Girlz i New York i 2011 for at giver piger, kvinder, transpersoner og ikke-binære, adgang til gear, vejledning, kvindelige rollemodeller og undervisning. Konceptet blev hurtigt populært og spredte sig til flere amerikanske byer. Beats By Girlz-konceptet handler både om at styrke unge og voksne så de får mod på at bruge musikteknologi. Det er et fællesskab der spreder viden, samhørighed og glæde. 


Læs mere på https://beatsbygirlz.org/


Beats By Girlz Denmark

I 2018 sad en gruppe kvinder i København med samme mission. De hørte om Beats By Girlz fra Rasmus Kjærbo fra den elektroniske musikskole Rumkraft, og sammen fik de arrangeret de første workshops med støtte fra Hip Hop Hub, Rapolitics og Nordea Fonden. Og så var den første europæiske afdeling født! Der nu også afdelinger i Berlin, Madrid, Lissabon og Sydafrika med flere på vej.
Beats by Girlz bruger hovedsageligt musikprogrammet Ableton Live, men her i DK har vi udvidet med bl.a. Logic Pro, iPads, lodning, DJ’ing m. m.
Beats By Girlz Denmark består af stifterne Katrine Villadsen (Slow Ammo), Lola Ajima, Stefani Wisting (Please Let Me Pause) og Annelise Witek (ANNÆLIX), samt et korps af dedikerede undervisere og projektmagere. Læs mere om dem alle her.  Hvad betyder ikke-binær og transperson? 

Du er måske stødt på disse betegnelser før, men er lidt usikker på hvad de betyder.


Det er ikke alle mennesker, der identificerer sig med at være enten pige eller dreng, kvinde eller mand. Der findes for eksempel mennesker, som hverken er pige el. dreng/kvinde el. mand og disse personer kaldes for ikke-binære. Andre har den modsatte kønsidentitet af hvad de blev kaldt fra fødslen og de kaldes enten transpersoner eller transkønnede. Hos Beats By Girlz er alle disse kønsminoriteter velkomne.


Vi har navne og pronominrunder på alle vores kurser. Det vil sige, at man fortæller om man foretrækker at blive kaldt hun, hen, den eller han etc. 

Gælder det så også homoseksuelle mænd? Nej - dette er en seksuel orientering, hvorimod det ovenstående handler om kønsidentitet. Vi har dog en hel del cis-mandlige allierede, som vi arbejder godt sammen med. Men vores aktiviter er det, man kalder kønseperatistiske. Når man er cis-kønnet betyder det, at man identificerer sig med sit biologiske køn.