FAQ om køn og repræsentation
Hvorfor er jeres workshops kun for kvinder, transpersoner og ikke binære?
Musik er selvfølgelig for alle. Men musikuddannelser og -branche er domineret af cis-drenge og cis-mænd. Vi vil gerne arbejde for mere diversitet i dette billede. Gennem et Beats By Girlz-forløb bliver deltagerne bedre rustet til at gå ud og spille og lave musik med alle køn. Samtidig får de nogle rollemodeller at spejle sig i, samt nogle vigtige fællesskaber med hinanden.
Hvad er tryggere rum?
Hos Beats by Girlz vil vi skabe et tryggere rum, hvor deltagerne får mulighed for at reflektere over sig selv og deres talenter i stærke feministiske/rolle modeller. Kønsopdelingen betyder, at deltagerne ikke behøver at frygte, at cis-drenge og mænd undervurderer dem. De spilder ikke deres energi ved at konkurrere med dem om plads eller opmærksomhed. Deltagerne får den støtte, de har brug for, og kan sige deres meninger og begå fejl uden at risikere at blive bedømt ud fra deres køn. Desværre er det alt for ofte tilfældet, at i blandede grupper, hvor kunstnerisk skabelse finder sted, får kvinder, transpersoner og non-binære ikke nok plads til at turde give af sig selv og være sårbare over for andre. Vi er opmærksomme på dette, og i vores workshops og camps skabes der et rum, hvor deltagerne får plads til at fokusere på at dyrke deres talenter og gøre noget, de ikke er vant til at gøre; skabe elektronisk musik og måske være i et band, skrige, lave fejl og provokere.
Hvorfor skal mit barn, der er pige, være i fællesskab med transpersoner og ikke-binære
Hos Beats By Girlz, prøver vi at skabe tryggere læringsrum og nye musikfællesskaber for alle piger, transpersoner og ikke-binære. Det er vores målgruppe, fordi det er dem der er stærkt underrepræsenteret i musikkens verden. Vi ser at alle piger og kønsminoriteter kan have gode fællesskaber med hinanden og bakke hinanden op inden for en verden der ofte er domineret af cis-drenge og cis-mænd. Vi tolererer ikke transfobiske og diskriminerende adfærd og kommentarer i vores fællesskab. Vores tilbud og fælleskab skal være et trygt sted for alle vores deltagere uanset køn og identitet.
Hvad betyder “transkønnet” ?
Fællesbetegnelse om personer hvis kønsidentitet eller kønsudtryk i større eller mindre grad ikke er i overensstemmelse med det køn, de blev tildelt ved fødslen.
Note: At være transkønnet har ikke noget med seksuel orientering at gøre.
Hvad betyder “cis-kønnet”?
Person, hvis oplevede køn og kønsudtryk svarer overens med det køn, personen blev tildelt ved fødslen. Det modsatte af “transkønnet”.
Hvad betyder “non-binær” eller “ikke-binær”?
At identificere sig med at være “ikke-binær” også kendt som “non-binær”, betyder at man identificerer sig som et køn der ligger uden for en binær kønsopfattelse - dvs. udenfor kategorien “mand” eller “kvinde”. Det kan også ses som en flydende kønsidentitet der ikke knytter sig til et bestemt køn. Pronominer til denne kønsidentitet kan f.eks. være “hen”, “den”, “de” eller “dem”.
Hvad er pronominer og hvorfor er de vigtige?
Et personligt pronomen er det ord man bruger om en person når man taler om personen i 3. person - f.eks. “Jeg kender godt Aisha, hun laver noget nice musik”. De mest brugte pronominer er “han” og “hun” men der findes adskillige andre pronomener. F.eks kønsneutrale pronominer som “hen”, “de”, “den” eller “dem”. Det personlige pronomen er ofte vigtigt for mange mennesker, fordi det siger noget om den kønsidentitet en person har. Derfor kan det være godt at spørge om folks pronominer eller have pronomen-runder hvis man er mange sammen, så man undgår at bruge et forkert pronomen om en person - især hvis man er i tvivl om hvilket pronomen folk bruger.
Findes der andre betegnelser end “mand” og “kvinde” for køn og identitet?
Der findes mange forskellige betegnelser for forskellige måder at identificere sig på, i forhold til sit køn. F.eks. transkønnet, transmand, transkvinde, ikke-binær, queer, genderqueer, akønnet, interkønnet m.fl. Du kan læse mere om forskellige kønsidentiteter på http://lgbt.dk/viden-og-materialer/lgbt-ordbog/
Gælder det så også homoseksuelle cis-mænd?
Nej - seksuel orientering og kønsidentitet er to forskellige ting.
FAQ om musikproduktion
Skal jeg have erfaring med musikprogrammer eller andre “gadgets” for at kunne være med?
Vi har kurser, workshops og camps for alle slags niveuaer. Mange af vores tilbud er begynder tilbud. De fleste gange kræver det som minimum at du har et musikproduktionsprogram (DAW) installeret på din computer. Vi underviser i programmerne Logic Pro X eller Ableton.
Flere af vores tilbud til børn og unge kræver dog ikke at du har et musikprogram i forvejen, der har vi lavet gode aftaler, så der er udstyr i forvejen.
Hvilket musikprogram skal jeg vælge?
Det er et godt spørgsmål, der findes mange gode musikprogrammer (DAW). Vi har kurser til Ableton og Logic. Der findes også Fruity Loops, Cubase, Pro-Tools,
Ableton
Fungerer til alle computere
Variende priser afhængigt af størrelse på programmet. Læs om foreskellene her
Suite udgaven er den fulde udgave, som du som professionel musikproducer skal have for at kunne arbejde professionelt.
Ableton er også god til live elektronisk musik.
Ableton Standard: 2500 DKK
Ableton Suite (fuld pakke): 4300 DKK
Logic Pro X
Fungerer kun til Mac computere.
Pris: 1699 DKK
Indeholder alt hvad man skal bruge uanset om man er begynder eller professionel producer.
Du kan også starte i Logics lillesøster Garageband, som er gratis installeret på alle mac computere. Med det program kan du få en god fornemmelse for musikproduktion.