Næste gang
Lørdag 11. marts

eQ Saturdays

Gratis workshop og oplæg

en gang om måneden

I samarbejde med Rytmisk Center og Autor

Støttes af Tuborgfondet

eQ Saturdays med Jaleh Negari 
Når sampleren væver musik af feltoptagelser og billeder

Jaleh Negari fortæller om processen bag sit seneste album fra 2021. Her indsamlede hun feltoptagelser, oversatte dem til blækmalerier og kultegninger hvorefter hun brugte dem som grafiske scores til nye elektroniske musikstykker. På den måde vævede hun elementerne sammen til stoflige og dragende lydlandskaber. Processen mundede ud i collagealbummet Weaver samt en audio/visuel værkserie til kunstudstillingen Fungal Network på O–Overgaden i 2022.


Lyt og se Weaver her

Processen
Musikken på Weaver er numre lavet med synthesizere og sampleren Octatrack. Sammen skaber de filmiske ambiente flader, polyrytmiske beats og melodiske mønstrer, der lever side om side med woodblock-figurer, feltoptagelses-bidder, klaverstykker og stemme-memoer. Jaleh vil, udover at fortælle om sine kompositoriske metoder og værktøjer, komme ind på at bruge sampleren som instrument, at opbygge en samplebank og de polyrytmiske muligheder i arbejdet med sequenseren.

Om Jaleh Negari
Jaleh Negari er trommeslager, komponist og lydkunstner. Hun har været en central del af Københavns eksperimenterende musikmiljø i mere end et årti som medlem af bla. indierockbandet Pinkunoizu, hiphopkollektivet Sort Stue og noisebandet Selvhenter. Hun virker nu som soloartist og er en del af kuntprojektet Fungal Network samt den nye duo GESH. Hun er medstifter af musikkollektivet og udgivelsesplatformen Eget Værelse og er uddannet i Komposition fra det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 2018.

Tidsplan


kl. 12-14

Workshop
(for kvinder, transpersoner og ikke-binære)


kl. 14-16

Talk med Jaleh Negari


kl. 16-18

Fri snak og bar

Rytmisk Center
Vesterbrogade 107 E, 2. sal
1620 København VeQ Saturdays er gratis, men husk tilmelding

Denne måneds workshop
Tegn musikkenAt arbejde i en DAW giver rig mulighed for at bruge øjnene og ikke kun ørerne når vi skaber musik. Vi skal lade os inspirere visuelt og omsætte det, vi ser, til noget auditivt. Det kan være former, grafiske mønstre, farver, bevægelser, stemninger m.m. der kickstarter et nummer.
I får nogle rammer og metoder I kan afprøve når I på ca. en time skal skabe musik. Til sidst hører vi hinandens resultater.

Da opgaven skal løses i små teams (eller solo), er der plads til både begyndere og øvede. Man skal selvfølgelig have en smule erfaring med et musikprogram, men det er ligemeget hvilket. I skal selv have computer med samt hørebøffer og oplader. Workshoppen køres af dagens afvikler fra Beats By Girlz. Denne gang er det Katrine Villadsen.

Med eQ Saturdays ønsker Autor, Rytmisk Center og Beats By Girlz at:

📣  Bidrage til at skabe et stærkere musikalsk fællesskab for kvinder, transpersoner og ikke-binære indenfor musikproduktion.
📣  Inspirerere interesserede (af alle køn) med et indblik i en kunstners arbejdsmetode, historie og eksempler.

 📣  Sætte spotlight på de mange dygtige, professionelle ikke-cismandlige musikere, der findes.

Tidligere oplægsholdere
Betty Bass, O/RIOH, Maja Barløse, Reveal Party, Rosa Lux, Randi Pontoppidan, Astrid Engberg, SØS Gunver Ryberg, Anastasia Kristensen, Julie Østengaard, Henriette Motzfelt, Kinck m.fl.

eQ Forum

En Facebook-gruppe for kvinder og kønsminoriteter, hvor man kan stille spørgsmål og dele tips om musikproduktion. Find den her