Episode 3

Køn Musik #3

Velkommen til Uhørte Frequenzer episode 3


Det her er et lidt anderledes afsnit. Vi skal nemlig høre to oplæg fra et event afholdt af Foreningen Musikbevægelsen. Eventet hedder Køn Musik og er en koda støttet event række, der ligesom Uhørte Frequenzer har ligestilling og repræsentation i musikbranchen på plakaten.  

Eventet blev pga. covid-19 restriktioner, afholdt over zoom og vi fik lov til at optage oplæggene og dele de bedste pointer og fortællinger med jer. Med det vil vi også sige at optagelserne derfor bærer lidt præg af den der famøse zoom lyd. 


Til eventet var oplægsholder Mette Toft Nielsen og musikeren Mai Young Øvlisen inviteret til at holde oplæg. 


Mette Toft Nielsen driver konsulentvirksomheden Dekonstruer og er Cand.mag. i Kultur, Kommunikation & Globalisering. Hendes oplæg hedder Positioner, Privilegier og potentialer. Hendes oplæg havde et intersektionelt feministisk fokus på ligestilling og vi lavede bla. forskellige øvelser der skulle hjælpe os med at forstå vores egne positioner i samfundet og hvad fx dominerende majoritetskultur har af magt.


Mai Young Øvlisen arbejder i sit kunstneriske virke med at skabe healing spaces. Med sit band Meejah (som refererer ordet Medium på engelsk) fortolker hun strømninger i verden, som energetiske bevægelser, der søger forløsning. Gennem filosofisk, spirituelt og historisk perspektiv, og sin egen identitetsdannelse som koreansk adopteret,  skaber hun møder mellem Øst og Vest, og sætter fokus på dansk, kulturel dominans og vigtigheden af etnicitet og repræsentation som subjekt bårne narrativer. Oplægget er en række refleksioner over hyper seksualisering af asiatiske kvinder i Vesten, overfald på Asian Americans, og narrativer, som stammer fra et ofte eksotiseret, postkolonialt blik.


Medvirkende:
Mai Young Øvlisen 
Mette Toft Nielsen